'No Half Measures' is de titel van deze editie van het filmfestival.

Leiden International Film Festival gaat volledig online verder

Vanwege de verscherpte maatregelen die dinsdag zijn afgekondigd door het kabinet, heeft het Leids International Film Festival (LIFF) ervoor gekozen om volledig online verder te gaan. Vanavond om 22.00 uur gaan de nieuwe maatregelen in en vanaf dat moment mogen er geen films meer in de bioscoop getoond worden. De organisatie vindt het jammer, maar had vooraf rekening gehouden met dit scenario.

‘No Half Measures’ is de titel van het filmfestival dat op 29 oktober van start ging en loopt tot en met 8 november.  Vandaag is de laatste dag in de bioscoop, vanaf vanavond zal het programma volledig online verder gaan. “We hadden al drie online zalen, daar openen we nu een vierde online zaal bij”, legt marketing manager Evert de Vries uit. In deze vierde zaal ‘Apollo’ draaien onder andere films die eigenlijk in de bioscoop op het programma stonden. Daarnaast worden hier nieuwe films aan toegevoegd.

Hoewel de organisatie het erg verdrietig vindt voor mensen die al kaartjes hadden voor de fysieke voorstellingen, is LIFF vastbesloten om er het beste van te maken. De Vries: “We zorgen ervoor dat ook de tweede helft van het festival een succes wordt. En volgend jaar komen we extra groots terug.”

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×