Studenten Hogeschool Leiden halen geld op voor ambulance vluchtelingenkamp

Acht communicatiestudenten van de Hogeschool Leiden hebben via hun studentenbedrijfje Eventastic 1.757,50 euro ingezameld voor een nieuwe ambulance voor de Rohinya-vluchtelingenkampen in Cox Bazar in Bangladesh. De Studenten organiseerden het online evenement ‘Zero to Hero’ via YouTube. Meer dan honderd mensen keken zondagmiddag naar de livestream. In het grootste vluchtelingenkamp ter wereld is nu maar één ambulance voor één miljoen vluchtelingen. Daardoor is de zorg nu voor veel mensen onbereikbaar.

Voordat het evenement begon, hadden de studenten een GoFundMe-pagina opgezet, waarop mensen geld konden doneren voor de ambulance. Hiermee werd het meeste geld ingezameld. Verder konden bezoekers zelf de prijs van hun toegangsticket bepalen, waarvan het volledige bedrag naar het goede doel ging. Ook was er tijdens het evenement een veiling, waar bezoekers konden bieden op de gesponsorde tickets voor uitjes en op de spullen die voortkwamen uit een ruilspel, dat voor aanvang van het evenement had plaatsgevonden.

Bij dat ruilspel konden de deelnemers items ruilen voor een steeds waardevoller item, met als doel de waarde van het eindproduct zo hoog mogelijk te laten zijn. De uiteindelijke items werden verkocht tijdens de veiling van het evenement. Veel bezoekers boden op de wandeling met alpaca’s. Deze tickets werden uiteindelijk verkocht voor 75 euro. Naast de veiling en het filmpje over het ruilspel gaven de studenten tijdens het evenement meer informatie over de situatie van de Rohinya-vluchtelingen die uit Myanmar moesten vluchten vanwege hun ongeaccepteerde religie. Daarnaast was er een pubquiz over helden. Een verwijzing naar de naam van het evenement.

Aftermovie
Om te vieren dat de studenten zoveel geld hebben opgehaald voor MIVA en om de bezoekers een kijkje achter de schermen te geven, zijn de studenten nu druk bezig met het maken van een aftermovie. Deze is binnenkort te zien via de Facebookpagina van het evenement.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×