Jasper van der Klauw. (Foto: Robbert van Cleef).

Leidenaar bouwt even geen podia meer, maar GGD-testlocaties

De evenementensector heeft het zwaar momenteel, want door de coronamaatregelen is er geen feestje te vinden in het land. Jasper van der Klauw (26) uit Leiden was in maart één van de vele mensen uit de branche die noodgedwongen thuis kwamen te zitten. Toch heeft hij nu weer werk. Hij coördineert de bouw van de XL-teststraat op Rotterdam The Hague Airport.

Het bouwen van deze XL-testlocatie voor de GGD Rotterdam Rijnmond op een parkeerterrein het vliegveld lijkt eigenlijk best een beetje op het werk dat hij tot de lockdown in maart deed: het coördineren van de opbouw van podia voor grote festivals. “Dit is ook tijdelijk”, zegt Van der Klauw. “Maar dit bouwen we niet voor een feestje. De insteek is nu wel anders.”

Over drie weken gaan bij het vliegveld dagelijks zo’n 10.000 mensen getest worden op corona. Het is één van de zeven mega-testlocaties die uit de grond gestampt worden door een unieke samenwerking met het leger, het rode kruis en de werkgeversvereniging VNONCW.

The show must go on
“Het is fijn om in deze tijd toch een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren, zegt Van der Klauw die erg blij is met dit werk. Tot maart was hij technisch producent in de evenementenbranche. “We waren met van alles bezig, zoals bijvoorbeeld het songfestival.”

“Dat het allemaal stil kwam te liggen vond ik best heftig”, blikt hij terug. “We zaten ineens met een volledig lege agenda, met alle gevolgen van dien.” Via een omweg kon hij recent toch weer aan het werk. “Ik had het niet zien aan komen, maar ik vind het heel leuk. Je bent weer met z’n allen bezig met hetzelfde doel: the show must go on. Dat is in dit geval niet anders.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×