Grote voorleesevenementen in de bibliotheek zijn niet mogelijk, maar je kunt wel boeken lenen en zelf elkaar gaan voorlezen. (Archieffoto: Gerry van Bakel).

Afhalen bij de bibliotheek levert een verrassingspakket op

De bibliotheek moest er, net als musea en theaters, onlangs aan geloven en de deuren sluiten om het aantal besmettingen terug te dringen. Voor veel mensen is de bieb een plek om iets op te zoeken op de computer, even naar het toilet te gaan, te studeren en natuurlijk een goed boek lenen. Dat laatste kan gelukkig nog wel.

Net als bij restaurants kun je bij de bibliotheek terecht voor een afhaalservice. Je kunt alleen niet heel gedetailleerd bestellen. Wel een genre aangeven. En dan krijg je een leuk verrassingspakket, samengesteld door de medewerkers van BplusC. “Dat is wel heel erg leuk om te doen”, vertelt Linda Capel van BplusC in de uitzending van Nieuws071. “Maar het ost ook veel tijd. Toch proberen we de bestellingen zo snel mogelijk klaar te zetten. En dan krijg je een tijdstip door waarop je je tasje af mag halen.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Linda Capel van BplusC over de afhaalservice voor boeken.

Capel vindt het wel jammer dat de bibliotheek nu dicht is voor iedereen, maar hoopt dat de afhaalmogelijkheid het leed een beetje kan verzachten. Alle evenementen zijn ook geschrapt. “We zouden eind november het Luisterfestival hebben. Daar hadden we verschillende scenario’s voor liggen, maar gaat uiteindelijk helemaal niet door.”

Het festival is in zijn geheel doorgeschoven naar november 2021. “Iedereen heeft al zijn medewerking toegezegd, dat scheelt volgend jaar een hoop organisatie. We wilden het niet verplaatsen naar het voorjaar omdat we dan weer andere evenementen op de planning hebben staan en omdat het wat ons betreft echt bij de herfst past.”

Lid worden
Dan maar een paar boeken gaan lenen en jezelf vermaken met een boek op de bank. Boeken lenen via de afhaalservice kan alleen als je lid bent van de bibliotheek. Het goede nieuws is dat iedereen lid kan worden. Ook in tijden van corona. Tot achttien jaar is het lidmaatschap gratis. Wie lid wil worden van de bibliotheek kan een email sturen naar klantenservice@BplusC.nl. Na betaling (indien van toepassing) ontvang je je pasnummer. Als de lockdown voorbij is, kan het biebpasje opgehaald worden.

Boeken lenen met de afhaalservice kan bij alle bibliotheeklocaties van BplusC, kijk voor meer informatie op de website van BplusC.

 

Cultuur Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×