(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude kiest 'Plan A' voor herontwikkeling Aloysiusschool

De inwoners van Zoeterwoude geven de voorkeur aan ‘Plan A’ voor de herontwikkeling van de voormalige Aloysiusschool (en later bibliotheek) aan de Schenkelweg in Zoeterwoude-Dorp. De afgelopen weken konden inwoners via de website van de gemeente aangeven welke van drie uitgewerkte scenario’s hun voorkeur heeft. De ontwerpen kwamen er op initiatief van de gemeente Zoeterwoude, die het monumentale pand wil verkopen om er starterswoningen te laten realiseren.

Het gekozen ontwerp is van ontwikkelaar Driemanschap. Naast een efficiënte inrichting en duurzame aspecten valt dit plan op doordat Driemanschap enkele verdwenen elementen aan de gevel van het oude schoolpand terug wil brengen. De golvende ruit boven de hoofdingang, metalen kappen op de schoorstenen en een grote lantaarn aan de buitenmuur keren na tientallen jaren afwezigheid terug op hun oude plek.

Klankbordgroep
De komende maanden wordt de gekozen visie verder uitgewerkt tot een stappenplan. Ook wordt er een klankbordgroep voor buurtbewoners opgezet. “Mensen kunnen zich aanmelden om, samen met de gemeente, in gesprek te gaan over de inrichting van de buitenruimte: parkeren, groen en spelen zijn belangrijke zaken waarvan we graag horen wat de buurt ervan vindt”, verklaart bouwwethouder Ruud Bouter.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×