(Foto: Emile van Aelst).

Naturalis genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs

Museum Naturalis maakt kans op de BankGiro Loterij Museumprijs. Samen met het Mauritshuis en Eye Filmmuseum maakt het Leidse museum kans op een bedrag van 100.000 euro. Met dit geld wil Naturalis de fascinatie voor natuur doorgeven aan zoveel mogelijk mensen. Stemmen op Naturalis kan tot en met 30 november online.

Naturalis wil van het prijzengeld een professionele studio bouwen waarmee veel mensen worden bereikt. De verhalen en onderzoekers van Naturalis kunnen daarmee zelfs tot in klaslokalen en huiskamers reiken. Hiermee wil Naturalis ervoor zorgen dat meer mensen de natuur in hun hart sluiten en er beter voor gaan zorgen.

Het natuurhistorisch museum heeft een collectie van ruim veertig miljoen objecten, verdeeld over negen verschillende thema’s. Zien, doen en beleven staan centraal. Alles heeft te maken met het leven op aarde, van duizenden jaren geleden tot nu.

Culturele publieksprijs
De BankGiro Loterij is een culturele publieksprijs die dit jaar voor de dertiende keer wordt uitgereikt. De categorie van dit jaar is ‘achter de schermen voor het voetlicht’. Dit slaat op het museum dat het beste haar activiteiten achter de schermen voor het voetlicht kan brengen. Op basis hiervan is Naturalis geselecteerd als kanshebber.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×