Werkplekken in het nieuwe Stadskantoor aan de Bargelaan zijn door het thuiswerken grotendeels niet in gebruik. (Foto: Chris de Waard).

VVD Leiden wil uitstel miljoenenuitgave nieuw meubilair

De Leidse VVD-fractievoorzitter Dorien Verbree vindt het onbestaanbaar dat het college in de begroting bijna twee miljoen euro uittrekt voor de aanschaf van nieuwe bureaus en bureaustoelen voor de Leidse ambtenaren. “Als meubels versleten zijn, moeten ze vervangen worden, maar ik weet niet in welke wereld het college leeft, maar het grootste deel van de ambtenarenkantoren staat vanwege de coronacrisis leeg, omdat mensen thuis werken.”

VVD-voorvrouw Dorien Verbree ging in debat met haar collega Gebke van Gaal van GroenLinks Leiden over de gemeentebegroting. Daarin is ook voor 1,9 miljoen euro aan nieuw kantoormeubilair opgenomen.

De partij dient vanavond een motie in tijdens de begrotingsbehandeling om de uitgaven van 1,9 miljoen euro in elk geval uit te stellen tot duidelijk is hoeveel werkplekken er na de crisis nog nodig zijn. “Het is de verwachting dat als de coronacrisis voorbij is, nog steeds heel veel mensen thuis blijven werken”, zegt Verbree. “We moeten geen meubels aanschaffen in een tijd dat er bezuinigd moet worden en waar mensen vervolgens niet aan werken.”

Aanschaf naar voren
Volgens wethouder Damen is de investering in kantoormeubilair niet alleen nodig maar ook al eerder door de raad goedgekeurd. “Het enige dat we nu doen is de aanschaf naar voren halen, zodat we nu al gebruik kunnen maken van de nieuwe bureaus.” Dat is volgens haar juist vanwege de coronaregels een goed idee, omdat de flexibele werkplekken waar de gemeente in wil investeren makkelijker uit elkaar te plaatsen zijn, zodat gemeentepersoneel op veilige afstand van elkaar kan werken. Los daarvan gaat het volgens Damen om een collegebevoegdheid om de uitgave te doen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×