Sportwethouder Paul Dirkse, directeur Martin Heemskerk van Blanksma Bouwbedrijf b.v. en directeur Raymond Visser van Lotec tekenden vrijdag de aannemingsovereenkomsten voor de klus met met inachtneming van de coronamaatregelen. (Foto: Buro JP)

Renovatie buitenbad De Vliet officieel gestart

De renovatie van het buitenbad van zwembad De Vliet is vrijdag officieel gestart. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2021. Dirkse: “Het oudste buitenbad van Leiden heeft zo langzamerhand een cultstatus. Mensen komen van heinde en verre naar dit unieke openluchtzwembad.” Naast het 50-meterbad, het ondiepe bad en het peuterbad gaan ook de kleedkamers en douches op de schop.

Bij de renovatie krijgen de bassins een nieuwe coating. Ook het tegelwerk op de vloer wordt vervangen, zodat het weer minimaal twintig jaar mee kan. Ook de zwembadinstallaties en het leidingwerk worden waar nodig vervangen. Net als de tegels rondom het bad. Tenslotte verdwijnt de chloortank om plaats te maken voor een installatie die met zoutelektrolyse werkt. Zo kan ter plaatse de minimaal benodigde hoeveelheid chloor worden gemaakt en is er geen transport meer nodig.

Elektrisch verwarmd
Naast bovenstaande werkzaamheden worden er ook voorbereidingen getroffen om het buitenbad van het gas af te koppelen. Zodra de nieuwbouw van combibad en ijshal De Vliet klaar is, wordt het buitenbad hierop aangesloten zodat het volledig elektrisch verwarmd wordt.

Een nieuw aan te leggen warmteleiding tussen de installatieruimten van nieuwbouw en buitenbad zorgt voor de nodige warmte-uitwisseling. Feitelijk zorgen de warmtepompen van de ijshal straks dat het buitenbad verwarmd kan worden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×