De Sint Jorissteeg wordt vanaf 23 november deels afgesloten. (Foto: Chris de Waard)

Sint Jorissteeg vanaf 23 november drie maanden op de schop

De Sint Jorissteeg wordt vanaf maandag 23 november opnieuw ingericht. Daarmee gaat de derde fase van de werkzaamheden rondom de Hooigracht van start. De weg gaat, net als bij de eerdere werkzaamheden, niet helemaal dicht: verkeer kan in één richting gebruik blijven maken van de doorgaande route.

De werkzaamheden aan de Sint Jorissteeg duren tot en met 26 februari 2021. De inrichting gaat lijken op het recent vernieuwde Pelikaanplein, aan de andere kant van de Hooigracht. Er komt een R-net-halte voor de bus die deel gaat uitmaken van de Centrumroute, tussen centraal station en station Lammenschans. Daarnaast wordt de steeg ingericht als een plein met veel bomen en groen.

Vertraging 
Oorspronkelijk zou aannemer Van Gelder al begin oktober starten met de werkzaamheden die tot deze derde fase van het project behoren. Dat kon echter niet doorgaan omdat er enige vertraging werd opgelopen. Deze vertraging ontstond doordat er veel archeologische vondsten werden gedaan op de plekken gedurende de werkzaamheden tijdens de tweede fase van het project.

Leiden Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×