(Foto: Berit Brouwer-Walraven).

Kerstballen met Leidse sleutel voor eenzame ouderen

Met de feestdagen om de hoek heeft RB Laser een nieuwe actie opgezet om Leidse eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. In samenwerking met Topaz bieden ze kerstballen met de Leidse Sleutels aan op hun webshop, die gekocht kunnen worden voor ouderen. Het bedrijf hoopt zo meer aandacht voor eenzaamheid te creëren en ouderen een fijne kerst te bezorgen.

“We vinden het sowieso belangrijk om kleine goede doelen te steunen”, zegt Berit Brouwer. Zij zette samen met haar man Robert het bedrijf RB Laser op. “Ik ben zelf psycholoog en heb vroeger veel vrijwilligerswerk gedaan. Toen we kinderen kregen hadden we daar minder tijd voor, dus via deze weg kan ik mijn liefde voor goede doelen weer tot leven brengen.”

Robert en Berit Brouwer (Foto: Simona Graszl).

Ieder jaar probeert Brouwer een dergelijke actie op te zetten. Toen de kerstmarkt werd afgelast en de eenzaamheid van ouderen in het nieuws kwam is er gelijk contact gezocht met Topaz. In de regio Leiden ondersteunt Topaz zieken en ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. “Een Leids initiatief steunen is sowieso mooi, dat is onze eigen stad”, vertelt Brouwer. “Via Topaz kunnen wij de eenzame ouderen bereiken en gemakkelijk onze kerstballen bezorgen.”

Een kerstbal met de Leidse sleutels is te bestellen voor 2,00 euro in de webshop. Deze wordt dan bij de ouderen afgeleverd. “Wij maken op deze manier geen winst”, legt Brouwer uit. “Mensen kunnen ook een wensje doorgeven die wij op een kaartje erbij leveren. De verkoop is deze week gestart en het loopt al hard. Er was zelfs iemand uit Amersfoort die een kerstbal had besteld, dat is toch wel erg leuk.”

Mochten Leidenaren hun eigen kerstboom willen opfleuren met zo’n unieke kerstbal, is dat natuurlijk ook mogelijk. Deze zijn voor 2,50 euro te bestellen. “Als het echt hard loopt, bouwen we de productie uit”, zegt Brouwer. “Via Topaz kunnen we 400 ouderen bereiken. Als er meer wordt besteld zullen we ook naar andere organisaties gaan kijken. Idealiter krijgt elke eenzame oudere een kerstbal met een berichtje natuurlijk.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×