(Foto:René Neuteboom).

Herinrichting fietskruising Broekweg met Veluwemeerlaan

De fietskruising van de Broekweg met de Veluwemeerlaan in de Leidse Merenwijk wordt de komende weken opnieuw ingericht. Uit verkeersonderzoek in 2018 kwam naar voren dat het kruispunt anders wordt gebruikt dan de gemeente Leiden in 2014 dacht toen ze de huidige situatie realiseerden. Fietsers komen te hard op de weg afrijden en ook de auto’s worden onvoldoende afgeremd waardoor geregeld gevaarlijke situaties ontstaan.

Door een knik in het fietspad te maken en verkeersdrempels op de Veluwemeerlaan aan te leggen verwacht de gemeente de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens de werkzaamheden, die vier weken zullen duren, worden fietsers en voetgangers omgeleid. De route is aangegeven met gele borden. De Veluwemeerlaan blijft tijdens de herinrichting gewoon open voor autoverkeer.

Leiden Kruising Broekweg - Veluwemeerlaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×