Ook Leidse Hockey Club Roomburg deed mee aan Rabo ClubSupport en ontving 1.671 euro. (Foto: PR).

71 clubs ontvangen ondersteuning via Rabo Clubsupport

Inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hebben de afgelopen weken gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen tijdens de actie Rabo ClubSupport. Uiteindelijk zijn er 71 bestedingsdoelen uitgekozen voor ondersteuning. Daarvoor stemden bijna 5.000 Rabobank-leden die zo bepaalden wie daadwerkelijk ondersteund gaat worden met kennis, netwerk en financiële middelen.

De resultaten van een onderzoek dat de bank deed, laten zien dat het juist in deze moeilijke coronaperiode belangrijk is om de lokale clubs en verenigingen te blijven steunen. “Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van de regio Leiden-Katwijk. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden de verenigingen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen’’, zegt directievoorzitter Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk.

Rond de bekendmaking van de 71 verenigingen die ondersteuning gaan krijgen mocht burgemeester Lenferink nog een extra cheque van 1.000 euro uitreiken aan een door hem zelf gekozen doel. Dat werd de Voedselbank Leiden en omstreken. (Video: Kleef & Koop).

Bij de bekendmaking vertelden ledenraadsleden Joachim van Diest en Roosmarijn van de Velde over de invloed die de leden hebben op de maatschappelijke agenda van de bank. Ook werd er door de ledenraad nog 2.000 euro extra beschikbaar gesteld om te verdelen over enkele verenigingen en stichtingen. Stichting inloophuis Scarabee ontvangt 322 euro bovenop het gewonnen bedrag. Het Rijnlands Lyceum krijgt 870,96 euro voor een Airtracktumblingbaan, Stichting Take a Break krijgt 870,96 euro voor het vervullen van wensen van ernstig zieken en Leython – DVO – Combinatie kreeg 322 euro voor zonnepanelen. De laatste extra bijdrage ging naar de Stichting Qualitative Resuscitation by Students Leiden. De stichting ontving 258 euro voor de organisatie van een Leidse reanimatiedag.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×