Ondertekening LOI tussen INSPIRE (Laurens Maaijwee) en Stichting Stadsatelier (Jaap Metzlar). (Foto Jaap Metzlar).

Stichting Stadsatelier vindt in INSPIRE vastgoedpartner voor kopen oude Kaasmarktschool

Stichting Stadsatelier aan de Kaasmarkt wil de oude kaasmarktschool aan de Koppenhinksteeg ombouwen en openstellen voor publiek. Het oude pand is nu eigendom van de gemeente Leiden, maar die wil het graag aan de stichting verkopen, zo maakten de partijen afgelopen zomer bekend. Voorwaarde voor de veerkoop was dat de stichting binnen zes maanden een plan moest hebben voor de koop en verbouwing van de kaasmarktschool. Stadsatelier ging hiervoor op zoek naar een vastgoedpartner en heeft deze gevonden in vastgoedbedrijf INSPIRE.

De Stichting wil de oude kaasmarktschool behouden voor culturele doeleinden en daarbij openstellen voor publiek. Zo hopen ze meer verbindende creativiteit te faciliteren. Stichting Stadsatelier aan de Kaasmarkt is opgezet door de huidige gebruikers van de kaasmarktschool toen duidelijk werd dat de gemeente het gebouw aan hen wil verkopen. De gemeente mikt op de huidige marktwaarde van het pand: 1,7 miljoen euro. Daarbij zal het pand ook verbouwd worden voor een flink bedrag.

Vastgoedbedrijf INSPIRE heeft besloten de Stichting te helpen. Zij houden zich vaker bezig met het koesteren van monumentaal vastgoed, waar de oude Kaasmarkt onder valt. Afgelopen vrijdag werd de LOI (intentieverklaring) ondertekend waardoor er een plan kan worden opgesteld. De haalbaarheid van de samenwerking wordt eerst onderzocht, waarna de partijen tot januari de tijd hebben om een plan te maken en in te dienen bij de gemeente.

Impressie van de Kaasmarktschool met opengewerkte gevel en toevoeging van een horecaruimte aan de rechterzijde. 

Leiden Stadsatelier aan de Kaasmarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×