(Foto: archieffoto Panoramio).

Docent zit thuis: ophef over schrijfopdracht heeft grote impact op Visser ’t Hooft Leiden

In een brief aan ouders schrijft directeur Ron Onderwater van het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum dat de ophef rond de schrijfopdracht van een docent godsdienst grote impact heeft op de school. In de opdracht stond bijvoorbeeld de vraag: ‘waarom zijn er zoveel moslimterroristen?’. Een screenshot van de opdracht leverde een stroom van verontwaardigde reacties op social media op.

De school heeft afstand genomen van de opdracht, waarin de leerlingen een aantal vragen over de islam moesten verwerken tot een krantenartikel. Leerlingen, ouders en docenten zijn geschrokken van de heftigheid in de berichtgeving op (sociale)media, schrijft de directeur.

In de brief aan ouders en leerlingen staat ook dat de politie aangeeft dat er geen acute dreiging lijkt te zijn richting de school en de leerlingen. Toch heeft de school besloten het zekere voor het onzekere te nemen door de veiligheid extra te waarborgen. Zo is er nu maar één in– en uitgang beschikbaar voor leerlingen en docenten. Ook is er extra toezicht en is de wijkagent vaker in en rond de school te vinden. De docent godsdienst die de gewraakte schrijfopdracht voor 3vwo maakte is voorlopig niet op de school aanwezig.

Rust waarborgen
Een woordvoerder van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) , waar het Visser ’t Hooft Lyceum onder valt, laat weten dat de school nu vooral de rust probeert te waarborgen. “We leggen de leerlingen in de onderbouw vanochtend uit wat er aan de hand is en proberen ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×