Deelnemer Arnold (Foto: VTV).

Crowdfunding moet activiteiten VTV Leiden redden

Welzijnsorganisatie VTV (Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten) is een crowdfundingsactie gestart. De stichting, die ooit onder de naam ‘Club 58’ werd opgericht, organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een beperking in de Leidse regio, en wil dit graag blijven doen. Na de aanbesteding van het sociaal domein in Leiden ging de subsidie voor zulke activiteiten voortaan naar zorgaanbieder Incluzio. VTV wil met de crowdfundingsactie geld inzamelen om het gemis aan subsidie op te vangen.

“De meeste deelnemers willen bij hun vertrouwde vrijwilliger blijven. Bovendien vinden veel deelnemers dat het aanbod van Incluzio niet vergelijkbaar is met wat wij bieden”, verklaart VTV-manager Agnette Overdevest de actie. Sinds de start van Incluzio Leiden, in juli van dit jaar, zag Overdevest acht deelnemers vertrekken bij VTV. “De eerste is al terug. De anderen missen ons en willen ook weer terug”, zegt de organisator die op haar website iedereen oproept om minimaal vijf euro te doneren om de activiteiten voort te zetten. “Als we een breed aanbod aan activiteiten willen blijven leveren, is er extra geld nodig. Met alleen de bestaande contributies en fondsen redden we het niet.”

Sociaal
Naast een dagbesteding dienen de vrijetijdsactiviteiten een sociaal doel. “De deelnemers komen niet zo makkelijk in contact met anderen. De vriendengroepen die wij vormen brengen mensen uit de hele regio samen. Ze sporten, handwerken of dansen in een groep. Het biedt ze sociale contacten, zekerheid en afleiding. En dat is erg belangrijk”, stelt Overdevest.


Promotiefilmpje VTV crowdfundingsactie

Opbrengt
Met de crowdfundingsactie wil VTV minimaal 2.500 euro ophalen. Dit geld wordt gebruikt voor de opstart van de groepsactiviteiten in 2021. “Bijvoorbeeld voor het inhuren van ervaren vakkrachten voor streetdance en de aanschaf van diverse materialen voor de handwerk-, hobby- en timmerclubs”, legt Overdevest uit. Ook gaat VTV op zoek naar nieuwe sponsors en worden er op 15 en 18 december kerststukjes verkocht, die door de deelnemers zelf zijn gemaakt.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×