Naturalis oktober 2020
(Foto: Chris de Waard)

Naturalis vanaf nu onderdeel van Leiden Kennisstad

Museum Naturalis is toegetreden tot de samenwerkingsovereenkomst ‘Leiden Kennisstad’. Woensdag plaatsten de vijf betrokken bestuurders hun handtekening, waardoor Naturalis zich aansluit bij drie andere Leidse kennisinstellingen en de gemeente Leiden.

Het is niet helemaal onverwachts dat Naturalis toetreedt tot de samenwerking tussen de Universiteit Leiden, LUMC, Hogeschool Leiden en de gemeente. Het museum en onderzoekscentrum werkt in verschillende projecten al langer samen met de kennisinstellingen. Met deze officiële toetreding wil Leiden zich beter op de kaart te zetten als stad van internationale kennis.

Ook Naturalis is enthousiast. “We zijn heel verheugd om aan te sluiten bij kennisstad Leiden, wij geloven in samenwerking”, vertelt Maaike van Kamp-Romijn, directeur Onderzoek en Onderwijs van Naturalis. “Samen kom je immers verder dan alleen. En deze samenwerking van kennispartners in stad Leiden is een prachtige opmaat naar City of Science 2022.”

Het plaatsen van de handtekeningen was een feestelijke gelegenheid, wat via een livestream werd uitgezonden. Speciaal voor de gelegenheid gaf ecoloog en evolutiebioloog Menno Schilthuizen een lezing over de geschiedenis van Naturalis als kennisinstituut. Deze lezing was mede ter ere van het 200ste jubileumjaar van Naturalis.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×