Presentator Fons Delemarre met een van de deelnemers van de LJA 2020 (Foto: Emile van Aelst)

Biopartner-ABC hoofdsponsor Leiden Jazz Award 2021

De Leiden Jazz Award (LJA) 2021 kan waarschijnlijk toch doorgaan. Dat meldt Gerard de Bruin namens het bestuur van de organisatie die volgend jaar voor de dertiende keer de wedstrijd hoopt te organiseren waarbij jonge jazzmusici in het licht worden gezet. “In samenwerking met Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal zijn coronabestendige slimmigheden bedacht die ertoe leiden dat wij 2021 enigszins gerust tegemoet zien.”

Naast de locaties, zijn ook de financiën voor het organiseren van de voorrondes en de finale zeker gesteld. Biopartner-ABC is ook voor de komende editie de hoofdsponsor van de Leiden Jazz Award. “Biopartner continueert daarmee de steun die zij vorig jaar voor het eerst gaf. Daar is maar weinig bekendheid aan gegeven doordat de finale vanwege Covid-19 niet doorging.”

Ontmoetingsbijeenkomsten
De voorrondes van de Biopartner-LJA2021 vinden plaats op 25 februari en 11 maart 2021 en de finale is op 11 april. Alle optredens worden gehouden in de Stadsgehoorzaal. De winnaar van de LJA gaat in elk geval een optreden verzorgen op een van de ontmoetingsbijeenkomsten die Biopartner organiseert op het Leiden Bio Science Park.

Sponsor Biopartner-ABC is een stichting die zorgt voor bedrijfsruimte voor startende ondernemers in het Leiden Bio Science Park en die starters daarnaast faciliteiten en begeleiding biedt. Ook groeiende en reeds gevestigde bedrijven op het Leiden Bio Science Park maken regelmatig gebruik van de mogelijkheden die Biopartner te bieden heeft. Biopartner-ABC is feitelijk de opvolger van het Academisch Bedrijven Centrum dat werd opgericht in 1984. Tegenwoordig zijn er vier bedrijfsverzamelgebouwen, terwijl een vijfde in de loop van 2021 geopend zal worden. Biopartner is daarmee de grootste ‘incubator’ (kraamkamer) van biomedische en biotechnologische bedrijvigheid in Nederland.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×