(Foto: Archief Sleutelstad).

Arriva versobert dienstregeling in 2021

De nieuwe dienstregeling van Arriva die vanaf 3 januari van kracht wordt, is flink versoberd. De vervoerder heeft in de regio te maken met de helft minder reizigers dan normaal. Om de dienstregeling makkelijker aan te kunnen passen aan de reisplannen van reizigers gaat Arriva met een flexibele dienstregeling werken. Dit biedt volgens de vervoerder de mogelijkheid om de dienstregeling meerdere keren per jaar te wijzigen.

Vanaf het nieuwe jaar rijdt de vervoerder minder vaak op de normaal drukke verbindingen in de spits. Voor de actuele reisinformatie raadt Arriva haar reizigers aan altijd de reis vooraf te plannen met een reisplanner.

In Leiden gaan de bussen op de  stadslijnen 1 tot en met 4 in de avonduren minder rijden. Na 21.00 uur rijdt er geen openbaar vervoer meer over de Witte Singel. De lijnen 5 en 6 rijden vanaf 3 januari elk half uur.

Buslijn 43 rijdt vanaf januari niet meer over het Bio Science Park. Om de bedrijven en onderwijsinstellingen toch goed bereikbaar te houden, gaat lijn 38 over het Bio Science Park rijden en rijdt lijn 221 extra spitsritten. Vanwege de afsluiting van de Langegracht door werkzaamheden zijn de routes van de lijnen 6, 56 en 256 in 2021 aangepast.

Busvervoer in de regio
Op een aantal lijnen, zoals de lijnen 20/21, 30/31, 400 en 410, wordt de frequentie tijdens de spits en daluren tijdelijk verlaagd als gevolg van het dalende aantal reizigers. Als de vraag vanuit de reizigers naar openbaar vervoer weer aantrekt, zal de dienstregeling hier weer op aangepast worden.

– De lijnen 30, 31 en 230 tussen Katwijk en Leiden worden vanaf medio mei 2021 uitgevoerd als R-net 430, 431 en 432. De routes van de lijnen wijzigen niet. Enkele van de bestaande haltes komen te vervallen, enkele andere worden verplaatst.

– Lijn 37 en 38 worden in avonduren en op zondag samengevoegd tot een gezamenlijke uurdienst van en naar Katwijk. Tussen Den Haag en Leiden wordt vanaf 3 januari lijn 45 volledig uitgevoerd door het vervoerbedrijf EBS.

– Lijn 250, de sneldienst tussen Lisse en Leiden komt tijdelijk te vervallen. Voor reizigers in de ochtendspits zet Arriva extra ritten in op lijn 50.

De vakantiedienstregeling wordt uitgebreid door minder te rijden. Dit betekent dat de Qliners 361, 365 en 385 op werkdagen tijdens de vakantie minder ritten in de daluren rijden.

– Lijn 210/510 tussen Poelgeest en Leiden Centraal vervalt omdat het gebruik zeer beperkt is.

– Nachtlijn 800 tussen Leiden en Zoetermeer vervalt op vrijdag en zaterdagnacht.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×