(Foto's: Media TV).

Mannen gegijzeld na nepdate: politie zoekt getuigen

Binnen enkele dagen hebben twee mannen in Leiden aangifte gedaan van ontvoering, mishandeling, bedreiging en beroving. In beide gevallen werden de slachtoffers na een afspraakje via een datingapp onder dwang meegenomen naar een woning en daar mishandeld en beroofd. Gisteravond werd in verband hiermee een vrouw aangehouden in de Seringenstaat. De politie laat weten dat ze inmiddels weer in vrijheid is gesteld en ook geen verdachte meer is.

Afgelopen zondagmorgen deed een 31-jarige man aangifte bij de politie. Hij vertelde de agenten dat hij het slachtoffer was van vrijheidsbeneming, mishandeling en bedreiging. De man had via een datingapp een afspraakje gemaakt met een jongeman. Toen hij op zaterdagavond 5 december rond 22.30 uur op de afgesproken plek aan de Roomburgerweg aankwam, liepen er direct vier onbekende mannen op hem af.

Ze hielden hem eerst enige tijd vast in het Roomburgerpark en brachten hem daarna onder dwang in een auto naar een woning. Pas de volgende morgen om 09.45 uur lieten ze hem weer gaan. In de tussenliggende periode was hij mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en spullen. Ook haalden de daders geld van zijn bankrekening. Het slachtoffer hoorde de daders met elkaar praten in een andere taal.

Gisteravond gebeurde iets soortgelijks. Een 61-jarige man sprak via een datingapp af met een jongeman op de Koninginnelaan. Toen hij daar dinsdagavond aankwam, stond er inderdaad een jongeman op hem te wachten. Ze gingen naar een woning in de Seringenstraat waar meerdere personen met gezichtsbedekking aanwezig bleken te zijn. Ook dit slachtoffer werd van zijn vrijheid beroofd en enkele uren gegijzeld. Hij werd mishandeld en moest onder andere geld en zijn telefoon afstaan. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Na enkele uren mocht hij de woning rond 23.00 uur verlaten en belde hij meteen de politie.

Het onderzoek voor beide zaken is in volle gang. Uiteraard kijkt de politie daarbij naar een mogelijk verband tussen de twee zaken. De recherche van de politie in Leiden zoekt getuigen die iets hebben gehoord of gezien van deze twee vrijheidsberovingen. Wie zaterdagavond 5 december iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de Roomburgerweg of dinsdagavond 8 december in de omgeving van de Koninginnelaan,  wordt gevraagd te bellen met 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via M. op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden Beroving na nepdate


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×