(Foto's: Gemeente Leiden).

Gouden Speld van de stad Leiden voor PKvV-voorzitter Hein Laterveer

Vanmiddag heeft Hein Laterveer uit handen van locoburgemeester en wethouder Studentenzaken Paul Dirkse de Gouden Speld van de stad Leiden gekregen. Het college van burgemeester en wethouders wil op deze wijze haar waardering uitspreken voor het hele bestuur 2019-2020 van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV), waar Laterveer de voorzitter van was.

Laterveer kreeg de onderscheiding bij de online viering van vijf jaar ‘Samenwerking Student en Stad’, een convenant tussen de Gemeente Leiden, Leiden Marketing, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en de vijf grote studentenverenigingen. Het is voor het eerst dat de Gouden Speld uitgereikt is aan een student.

De PKvV is het overkoepelende overlegorgaan voor 24 aangesloten Leidse studentenverenigingen. Het afgelopen jaar is voor de zes leden van het bestuur van de PKvV turbulent verlopen en er kwamen grote vraagstukken en problemen op hen af. “Het bestuursjaar 2019 -2020 heeft deze vraagstukken op kundige en overtuigende wijze opgepakt en bestuurlijke daadkracht vertoond”, zei Dirkse namens het Leidse college bij de uitreiking.

Verbindende rol
“Dat begon in november 2019 toen Leiden werd opgeschrikt door het nieuws van mogelijk een serie verkrachtingen en aanrandingen van vrouwelijke studentes. Er was veel ophef over en studenten zaten in angst. Daarna kwam de corona-uitbraak in maart en moesten de studentenverenigingen hun deuren sluiten. Vervolgens moest de hele El Cid week worden aangepast en de daaropvolgende introductieperiode bij de studentenverenigingen. Het bestuur van de PKvV heeft een onmisbare rol gespeeld in de samenwerking tussen de gemeente en de studenten(verenigingen). Het bestuur toonde grote betrokkenheid, ze dachten op alle fronten actief mee en ze ontwikkelden zich stuk voor stuk tot crisismanagers van formaat. Voorzitter Hein Laterveer speelde hierbij een grote verbindende en coördinerende rol.”

De samenwerking met de studentenverenigingen en de gemeente Leiden is volgens het Leidse college dankzij het bestuur van de PKvV 2019-2020 – onder voorzitterschap van Hein Laterveer – op meer dan voortreffelijke wijze verlopen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de Gouden Speld van Verdienste van de stad Leiden toe te kennen aan Hein Laterveer, Hiermee geeft het college uitdrukking aan haar waardering voor het functioneren van het gehele bestuur van de PKvV 2019 – 2020.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×