De Leidse Burcht is het nieuwe online ontmoetingsplatform voor jongeren in Leiden. (Foto: Leiden Marketing).

Leidse Burcht wordt de digitale ontmoetingsplek voor jongeren

Er zijn veel activiteiten op komst voor jongeren in Leiden met de lancering van een nieuw online platform. De Leidse Burcht is een digitale coronaproof ontmoetingsplek waar jong en oud elkaar kunnen vinden. Dat is hard nodig, constateert onder meer burgemeester Lenferink, omdat veel jongeren zich vervelen in coronatijd.

Veel jongeren hebben last van stress en onzekerheid, waardoor de behoefte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren groot is. Tegelijkertijd is dit nu moeilijker dan ooit. Juist met de kerstvakantie en een vuurwerkloos oud en nieuw is er daarom iets extra’s nodig, zegt Lenferink in het Gesprek met de burgemeester. Creatiefabriek Doorgedraaid heeft de handen daarom ineengeslagen met verschillende partners als Leiden Marketing, Centrummanagement Leiden en Cultuurfonds Leiden. Op die manier is De Leidse Burcht ontstaan.

“De Leidse Burcht wordt een onlineplatform met een interactief karakter waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden”, zegt Lenferink over het initiatief. “Daarnaast zijn er ook nog in beperkte mate fysieke activiteiten mogelijk, bijvoorbeeld live optredens, en deze worden dan ook binnen de regels zoveel mogelijk georganiseerd.”

In oktober werd al een soortgelijk evenement georganiseerd in de Wibar: ‘Het Gesprek’. Dat was geen pilot voor wat nu gaat komen, maar het was wel zeer succesvol, vertelt de organisatie. Het succes bevestigde de behoefte vanuit de gemeente om op een manier ‘live’ verbinding te zoeken met de jongeren in de stad.

Podium
‘Met elkaar, voor elkaar’ is de kernboodschap die steeds terugkomt bij De Leidse Burcht. Dit houdt in dat iedereen die daar behoefte aan heeft, kan meedoen. De Leidse Burcht faciliteert het podium en iedereen die dat wil kan zelf een programma maken. Jong en oud worden uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden hiervoor kan door te mailen naar programma@deleidseburcht.nl.

Voor een periode van drie maanden worden dus verschillende onlineactiviteiten georganiseerd, op een vrijblijvende manier. “Alles kan vanuit de luie stoel op een coronaproof manier worden gevolgd, dat maakt het zeer toegankelijk,” vertelt Sebastiaan Schoenmaker van De Leidse Burcht.

Activiteiten
Het aanbod varieert van pub quizzen tot workshops en van discussies tot online escaperooms, allemaal ondersteund door (live) muziek. Er zijn activiteiten gratis toegankelijk maar bij bepaalde workshops wordt gevraagd om een kleine bijdrage. Er komt een vast programma maar daarnaast zullen er afhankelijk van de maatregelen ook zoveel mogelijk liveoptredens worden verzorgd, bijvoorbeeld dansvoorstellingen.

Op 19 december is de live aftrap vanuit de Burcht. Houd de Facebook en Instagram van De Leidse Burcht in de gaten om niets te missen en maak daarnaast hier een account aan om mee te doen aan alle activiteiten.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×