Op kerstavond wordt Zoeterwoude verlicht met lampjes. (Foto: Yvonne van der Geest).

Zoeterwoude wordt verlicht met kerst

Nog maar een week geleden dacht vond Yvonne van der Geest dat het hoog tijd was voor iets vrolijks in deze donkere tijden. Een appje in een groepsapp met een paar vriendinnen was het begin van de aankomende lichtjesavond in Zoeterwoude.

Van der Geest, eigenaar van café De Meester, nam het initiatief en inmiddels is de actie al in volle gang. De lichtjesavond wordt op kerstavond gehouden om iedereen even een hart onder de riem te steken en een teken van hoop uit te stralen. Op kerstavond om 19.00 uur is het aansteekmoment en dan worden het hele dorp en de Rijndijk verlicht.


Yvonne van der Geest en Marianne van Velzen over de lichtpuntjes in Zoeterwoude

Iedereen wordt opgeroepen om glazen potjes te verzamelen. Daarbij komt onder meer hulp vanuit verzorgingshuizen, de groenteboer en andere centrale punten in het dorp. Alle potjes, in het totaal zo’n 3.000, worden vervolgens in een mooi kerstjasje gestoken. Dat gebeurt door kinderen van basisschool Het Avontuur en de mensen van Gemiva helpen ook een handje mee.

Stadsdichter
Vervolgens worden alle versierde potjes uitgedeeld op de markt in het dorp. Iedereen kan een potje komen ophalen voor zichzelf, maar misschien ook wel voor de hele straat of iemand die zelf geen lichtpuntje op kan halen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen op kerstavond een lichtpuntje in de voortuin of voor het raam kan zetten.

Bij het aansteekmoment zal een gedicht worden voorgedragen van stadsdichter Marianne van Velzen. Ze helpt ook mee met de organisatie van de lichtjesavond en draagt Zoeterwoude een warm hart toe.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×