De 24uurs-estafette op de ergometers van roeivereniging Asopos De Vliet kan niet doorgaan, de sponsoractie steunen kan nog wel. (Foto: Eise van Oijen).

Sponsoractie Asopos 'succesvol', ondanks voorlopig uitstel kerstestafette

“Studenten zitten al lange tijd thuis zonder iets te doen te hebben, maar de klanten van de Voedselbank hebben het  zwaarder”, vertelt Abel Huisman van studentenroeivereniging Asopos De Vliet tegen Sleutelstad. “En er komen steeds meer mensen bij, dus leek het ons een goed idee een sponsoractie voor de Voedselbank te houden.”

Het was een mooie kerstgedachte: de kerstafette op donderdag 17 en vrijdag 18 december. Roeiers van de club zouden 24 uur lang om de beurt op de roeimachines plaatsnemen en zoveel mogelijk kilometers afleggen. En voor die kilometers zouden ze zich kunnen laten sponsoren. Daarnaast was er een veiling gepland. Allemaal te volgen via een livestream.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Abel Huisman van Asopos De Vliet over de kerstestafette voor de Voedselbank Leiden en omstreken.

Inmiddels heeft het kabinet een vrijwel totale lockdown afgekondigd die binnensporten onmogelijk maakt tot tenminste 19 januari. Huisman en zijn mede-organisatoren waren daar maandag al een beetje bang voor en hadden al besproken wat de alternatieven zouden kunnen zijn. “Het wordt geen afstel, maar we stellen de roei-estafette uit tot het moment dat het weer wel mag. Vieren we kerst in midzomer.” Een dag later meldt Huisman dat de ‘kerst’estafette voorlopig voor april op de agenda is gezet.

Streefbedrag
Huisman zegt dat Asopos al heel blij is met alle ontvangen donaties en toegezegde sponsorgelden. “We hebben geen streefbedrag vastgesteld, we hopen zoveel mogelijk geld binnen te halen. We hadden deze actie ook opgezet om onze leden iets te kunnen bieden. Alle normale activiteiten zoals ons gala, een borrel of iets dergelijks kan al heel lang niet meer. We roeien wel de hele winter door, tot nu toe mag dat in de eenpersoonsboten.”

Doneren voor de Voedselbank kan nog steeds. Daarvoor kun je terecht op de website van Asopos. Vrijdag 18 december zal Asopos De Vliet het tot dan toe bijeengebrachte bedrag aan de Voedselbank overhandigen.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×