De maaltijden werden uitgedeeld vanuit Diaconaal Centrum De Bakkerij. (Foto: Emile van Aelst).

Leidse ongedocumenteerden ontvangen voedselbonnen

Het Comité Opvang Ongedocumenteerden Leiden (COOL) reikte woensdagavond samen met het Rode Kruis voedselbonnen en afhaalmaaltijden uit aan vijftig Leidse ongedocumenteerden vanuit Diaconaal Centrum De Bakkerij. Onder deze vijftig mensen bevinden zich twintig uitgeprocedeerde vluchtelingen die sinds het sluiten van de bed-bad-broodvoorziening een zwervend bestaan leiden.

Deze uitgeprocedeerde vluchtelingen kunnen niet terugkeren naar het land van herkomst, en krijgen ook in Nederland geen verblijfsvergunning. COOL neemt het op voor deze groep door middel van dit soort acties. Het comité helpt hen bijvoorbeeld ook met het zoeken van huisvesting.

COOL springt in het gat van STUV, dat begin 2021 ophoudt te bestaan. Deze organisatie krijgt geen geld meer van de gemeente, en andere geldschieters zijn ook niet gevonden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×