Op de Marente-locatie Van Wijckersloot in Oegstgeest is vanwege een uitbraak van covid-19 de hulp van het Rode Kruis ingeroepen. (Afbeelding: Google Maps).

Rode Kruis ingezet bij Marente Oegstgeest na covid-uitbraak onder personeel

Het Rode Kruis Leiden en omgeving zet met ingang van vandaag vrijwilligers in om zorginstelling Marente te ondersteunen bij de verzorging van patiënten bij de woonzorglocatie Van Wijckersloot in Oegstgeest. Door een Covid-19 uitbraak onder het personeel van de cohortafdeling komt de zorgcontinuïteit daar in het geding. “Ze hebben daar handen tekort en wij leveren mensen die niet in de risicogroepen vallen”, vertelt voorzitter Petra Borst van het Rode Kruis Leiden en omgeving.

Marente vroeg het Rode Kruis om bij te springen bij allerlei hand- en spandiensten zoals hulp bij de maaltijden, het opmaken van bedden en het helpen bij het inzamelen van wasgoed. Omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd op de afdeling waar corona-patiënten afgezonderd worden verpleegd van de rest van de bewoners, wordt er gewerkt ‘in PBM’, zoals dat heet. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals schorten, handschoenen en maskers.

De Rode Kruis-vrijwilligers helpen in elk geval tot en met 24 december elke dag van 9.00 tot 14.00 uur mee. Dagelijks worden er twee vrijwilligers ingezet.

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×