Verpleegkundige Jessica Maas en afdelingshoofd Evert de Jonge nemen de kerstpakketten in ontvangst. (Foto: Emile van Aelst).

Ex-coronapatiënt verrast medewerkers LUMC met kerstpakket

Jeroen van Elewout revalideert nog dagelijks van zijn coronainfectie omdat hij na zijn ontslag uit het LUMC opnieuw heeft moeten leren lopen en schrijven. Gisteren bracht Van Elewout als dank 300 kerstpakketten bij de IC-medewerkers van het LUMC, die zeven weken voor zijn leven vochten.

Tijdens de eerste coronagolf begin dit jaar werd Jeroen van Elewout besmet met corona. Wat begon met een kriebeltje op de borst, verliep een dag later via het Alrijne ziekenhuis naar een opname op de IC van het LUMC. Van Elwout weet van de 49 dagen dat hij in coma lag niets meer. Van de periode na zijn coma weet Van Elewout des te meer.

Groot feest
Zijn vrouw Pauline en dochter Eva zijn er van overtuigd dat zonder de IC medewerkers Van Elewout er niet meer geweest zou zijn. Ze mochten wekenlang niet op bezoek komen, maar werden wel drie keer per dag door het ziekenhuis gebeld om te vertellen hoe het ging. Van Elewout mocht het ziekenhuis op 7 augustus verlaten om thuis verder te revalideren.

Begin december is Van Elewout jarig en hij wilde die dag een groot feest geven voor de medewerkers van de IC. Dat feest ging vanwege de flink aangescherpte coronamaatregelen niet door. Samen zijn vriend Claas Griffioen bedacht Van Elewout een alternatief. Het resultaat: driehonderd kerstpakketten.

Kinderhandschrift
Verpleegkundige Jessica Maas en afdelingshoofd Evert de Jonge waren blij Jeroen Elewout weer te zien en in betere gezondheid dan een paar maanden geleden. In elk pakket zit ook een persoonlijke handgeschreven brief van Van Elewout. Daarover zegt hij: “Ja sorry, het lijkt misschien een beetje op een kinderhandschrift, maar ik heb weer opnieuw moeten leren schrijven. Toen ik het ziekenhuis uit kwam kon ik echt niets meer. Alles moet ik opnieuw aanleren, maar het belangrijkste is ik leef gelukkig nog”.

Afgelopen vrijdag  waren vrijwilligers druk bezig de driehonderd pakketten in te pakken. Van Elewout vindt het geweldig dat zoveel bedrijven direct meewerkten. Zijn actie bleef niet onopgemerkt, SBS6 maakte voor de uitzending van Hart van Nederland een reportage.

Leiden Maatschappij coronoacrisis

Meer in dossier coronoacrisis

Meer in dossier coronoacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×