Ieder jaar vangen de vrijwilligers van Vrij Groen kerstbomen op in hun asiel. (Foto: Vrij Groen).

Kerstboom eruit? Misschien mag hij naar het kerstbomenasiel

Gun je kerstboom een tweede leven, is de slogan van het Leids kerstbomenasiel. De mensen van Vrij Groen geven de boom een mooi plekje en voor de volgende kersttijd kun je dan je eigen boom weer ophalen en versieren. Duurzaamheid ten top.

Om een kerstboom jaar op jaar succesvol te laten terugkeren in huis, moet hij wel aan een aantal criteria voldoen. Allereerst gaat het natuurlijk alleen om bomen met een kluit. Maar dat niet alleen, er moeten ook veel kleine worteltjes aan zitten die in de volle grond snel hun weg vinden naar water en voeding.  Ook moet de kerstboom nog vers ogen. Groene en vochtige naalden zijn daarvan het bewijs. Vrij Groen waarschuwt dat Nordmann-sparren lastig overzomeren.

Brengtijd
Vrij Groen raadt mensen aan thuis eerst kritisch naar de eigen boom te kijken, want als een boom geen overlevingskans heeft, krijgt hij geen plekje in het asiel. De ruimte is beperkt. Om de inname van bomen veilig te laten verlopen in tijden van corona, moeten boomeigenaren een afspraak maken. Je kunt een brengtijd reserveren op zaterdagen en woensdagen van 2 tot en met 16 januari. Maak online een afspraak.

Zelf je boom planten is er dit jaar niet bij. De vrijwilligers van Vrij Groen nemen de boom bij de ingang van je over. Het kerstbomenasiel is gevestigd op Ommedijkseweg 30 in Leiden. Later in het jaar nog een boom brengen? Stuur een mail naar Vrij Groen.

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×