Casper Fok in gesprek met Sleutelstad

Stadswandeling 071 in trek: 'We zijn nu al aan het uitbreiden'

Met een wandeling door Leiden slaan Casper Fok en Herke Tuinstra meerdere vliegen in één klap. Ze bieden namelijk een coronaproof activiteit aan die zowel de horeca ondersteunt als mensen met elkaar verbindt. Elk weekend is er een leuke en informatieve route door Leiden te lopen waarbij de wandelaars meer leren over de stad, de horeca en elkaar.

Het concept komt oorspronkelijk uit Amsterdam en is door Fok en Tuinstra overgenomen en opgezet in Leiden. “Elk weekend bieden we wandelingen aan voor mensen die alleen of met z’n tweeën willen wandelen,” legt Fok uit. “Zij krijgen van ons dan een route met feiten over Leiden, een paar puzzeltjes en vragen om aan je wandelmaatje te stellen. Zo is het een soort speurtocht voor volwassen waarbij je genoeg hebt om met je medewandelaar over te praten.”

Het ondersteunen van de horeca is voor de organisatoren een belangrijk onderdeel van de stadswandeling. “Vrijwel ieder horecabedrijf waar we aankloppen wil meedoen”, vertelt Fok. “De horeca heeft het erg zwaar maar ze zijn open voor takeaway. Door de wandelaars te vragen iets af te halen bij de horeca op de route kunnen we hen steunen.”

De wandelingen bleken al snel een groot succes. Er zijn dan ook ideeën voor uitbreidingen. “Van zowel de wandelaars als de horeca kregen we veel positieve reacties”, zegt Fok. “We denken er nu over om ook na de lockdown verder te gaan. Straks mogen we misschien met groepen van vijf of tien wandelaars door de stad gaan. Ook denken we aan avondwandelingen en misschien een blind date-actie met Valentijnsdag, wat toevallig op een zondag valt.”

Via de website is het iedere donderdag mogelijk om je aan te melden voor de stadswandeling. Dan krijg je voor slechts 3,50 euro de route, de vragen over Leiden en de vragen die je aan je maatje kunt stellen.

Cultuur Interview Leiden Nieuws Stadswandeling071

Meer in dossier Stadswandeling071

Meer in dossier Stadswandeling071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×