De Leidse studentes Suzan van Leeuwen en Emilie Verhaar maakten een quarantaine-kookboek. (Beeld: Robbert van Cleef).

Leidse studentes maken quarantaine-kookboek

Ondernemen is in deze tijden niet heel gemakkelijk, zeker niet als je net begint. Maar er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld de Leidse studentes Suzan van Leeuwen en Emilie Verhaar. Omdat hun oorspronkelijke plannen na hun afstuderen door het coronavirus niet door konden gaan, besloten ze het roer om te gooien. Ze maakten een quarantaine-kookboek.

“Het is niet zomaar een kookboek”, zegt Verhaar. Op het menu voor de lunch staat een gerecht uit het kookboek. “Het is echt een quarantaine-kookboek, waarin we je door tien dagen quarantaine helpen met een ontbijt, lunch en diner.” Daarnaast staat het boek vol met ideeĆ«n om de dag thuis door te brengen en er staan muziektips voor bij het eten in.

De twee studentes kregen het koken van huis uit mee. “Ik ben zeker geen chef”, zegt Van Leeuwen. “Maar we zijn wel allebei kookfanaten. Het is echt een leuke hobby.”

Het idee voor een kookboek ontstond toen ze na hun studie commerciĆ«le economie niet konden gaan reizen. “Veel studenten gaan dan een half jaartje reizen voordat ze aan hun master aan de universiteit beginnen. En dat wilden wij ook”, vertelt Suzan. “Toen dat niet doorging wilden we veel gaan werken, maar dat is lastig in deze tijd. Dus toen dachten we: waarom gaan we zelf niet ondernemen?”

Dat deden ze, met als resultaat het kookboek. “We vinden het gewoon superleuk om onze passie voor koken en ondernemen te combineren”, zegt Verhaar. “En we willen met het boek vooral ook een positieve draai geven aan deze tijd.”

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×