Vernietigen van hennep uit de woning in Oegstgeest. (Archieffoto: Regio15).

Woning opgerolde hennepkwekerij in Oegstgeest twee maanden op slot

Een woning aan de Lobeliuslaan in de Oegstgeester wijk Poelgeest is op last van burgemeester Emile Jaensch voor twee maanden afgesloten. In de woning werd in december door de politie een hennepkwekerij aangetroffen.

De handel in of kweek van drugs in woningen is een ernstige aantasting van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk omdat vaak gebruik gemaakt wordt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Dit levert gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

Een hennepkwekerij is volgens de politie te herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel, lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. “Misschien is dat bij u bekend of heeft u een idee waar dat zou kunnen zijn, laat het aan ons weten”, zegt een woordvoerder van de politie.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×