(Foto: Emile van Aelst).

Gebied rondom Kooipark verboden voor relschoppers

Burgemeester Lenferink heeft sinds 17.00 uur vanmiddag een noodverordening ingesteld voor het gebied rond het Leidse Kooipark. De noodverordening geldt tot 05.00 uur ’s ochtends. Dit betekent dat mensen die hier niet wonen of voor hun werk moeten zijn, er niet mogen komen.

De politie heeft uit meerdere bronnen vernomen dat mensen worden opgeroepen om ‘vanavond grootschalig en met zo veel mogelijk personen de openbare orde ernstig te verstoren.’ Dit zou bedoeld zijn om een tegengeluid tegen de avondklok en coronamaatregelen te laten horen.  In deze oproepen wordt mensen gevraagd met wapens, vuurwerk, stenen en andere voorwerpen zoveel mogelijk chaos te creëren in het Kooipark.

Gevangenisstraf
Het overtreden van de noodverordening is strafbaar en kan een gevangenisstraf van drie maanden of een geld boeten van maximaal 4.350 euro opleveren.

Het gebied waarvoor de noodverordening geldt ligt tussen de Willem de Zwijgerlaan, Sumatrastraat, Lage Rijndijk en Os en Paardenlaan.

 

Chris de Waard deed vanmiddag iets na 17.00 uur live verslag vanuit het Kooipark over de situatie op dat moment.

112 Sleutelstad Leiden Avondklok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×