De sleuteloverdracht vond plaats in het 16e-eeuwse pand. (Foto: PR).

Oud-student schenkt 16e-eeuws pand aan universiteit

De Universiteit Leiden heeft een huis aan het Rapenburg gekregen van een oud-student. Het gaat om een schenking van een 16e-eeuws grachtenpand tegenover het universitaire Academiegebouw.

De schenker, Ruurt Hazewinkel, studeerde rechten in Leiden en richtte later vermogensbeheerder Optimix op. In 1991 ging hij met pensioen. De alumnus schenkt het pand aan de universiteit met het idee dat het pand op die manier een duurzame bestemming zal krijgen. “Leiden is mijn alles”, zei hij tijdens de overhandiging van de sleutels aan Rector magnificus Carel Stolker.

De universiteit is erg blij met de schenking, zegt Stolker. “Nog net geen fresco van Michelangelo, maar wel de overdracht van de sleutels van een van de mooiste panden van Leiden. Recht tegenover het Academiegebouw. Het was echt ontroerend om deze gift te ontvangen van onze geweldige Ruurt Hazewinkel en zijn gezin!”

De universiteit laat desgevraagd weten dat het gebouw wordt toegevoegd aan het vastgoedportfolio van de universiteit en in eerste instantie gebruikt gaat worden door studenten, docenten en wetenschappers.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×