(Foto: Emile van Aelst).

Ruzie in bestuur wijkvereniging om standpunt Roomburgerpark

Bestuurslid Bob Goulooze van de Vereniging Professoren & Burgemeesterswijk is per direct opgestapt. Dat meldt Goulooze zelf in een verklaring. Als aanleiding noemt hij de opstelling van het bestuur van de wijkvereniging omtrent het Roomburgerpark. Volgens Goulooze is de neutrale positie die het bestuur inneemt rond de aanleg van een vierde hockeyveld in het park in strijd met de statuten van de vereniging.

“In artikel 2 van de statuten staat dat de vereniging zich tot doel stelt het groen in de wijk te handhaven. Handhaven betekent dat iets blijft bestaan; niet weghalen. Met de ‘neutrale positie’ snijdt het bestuur zichzelf in de vingers. Het bestuur had zich volgens de statuten moeten verzetten tegen elke aantasting van het groen.”

Volgens Goulooze zijn in de communicatie van de wijkvereniging de voorstanders van het groen stelselmatig genegeerd: “Deze zouden niet representatief zijn voor de wijk. Maar als ik door de wijk loop zie ik heel veel ‘Red het Roomburgerpark’ posters.” Goulooze zet ook in het algemeen vraagtekens bij de neutraliteit van het bestuur waar hij pas in de zomer van 2020 werd gekozen. “De wijkvereniging heeft een brief aan de gemeente gestuurd waarin staat dat ze niet tegen een vierde hockeyveld zijn. Zoals ik het zie, moet je als bestuurslid de statuten van een vereniging naleven. Anders moet je niet in zo’n bestuur gaan zitten.” Dat doet Goulooze dan ook niet meer.

Het bestuur van de wijkvereniging meldt over Goulooze’s vertrek in een korte verklaring op de website dat Goulooze is opgestapt vanwege een verschil van mening met de overige bestuursleden ‘over het neutrale standpunt van het bestuur aangaande het gemeentelijke plan voor het Roomburgerpark en de communicatie hierover’.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×