Het hoekpand naast perron 1 van Leiden Centraal. (Foto: Niels Jellema).

Stichting STAD betrekt tijdelijk pand Stationsplein

Het hoekpand naast perron 1 van Leiden Centraal krijgt een nieuwe bestemming. Stichting Talent and Dreams (STAD) opent er binnenkort haar projectbureau waar jongeren aan de slag kunnen met nieuwe ideeën. “Daarbij kun je denken aan exposities, bingoavonden, pubquizzen, kleine evenementen, spellen, co-working space of atelierruimte”, zegt projectleider Anouk Faber.

STAD Leiden is blij met de verhuizing naar het centraal gelegen pand aan het stationsplein. “Deze nieuwe locatie biedt de jongeren van Leiden een platform en podium waar zij kunnen creëren. Dit pand biedt gigantisch veel mogelijkheden voor een jongerenorganisatie zoals STAD”, zegt Faber van de stichting die vier jaar geleden naar Leiden kwam en in nog zes andere steden in Nederland actief is.

Onlangs kwam er een einde aan het tijdelijke pop-up restaurant De Paradijsvogel van Bas Schreuder en Bjorn de Jong. “We hebben helaas besloten om de deuren definitief te sluiten en het nest aan Stationsplein 11 te verlaten”, schrijven ze op hun website. “Het onzekere perspectief dat wij krijgen vanuit onze verhuurder en het feit dat onze deuren al sinds de eerste lockdown zijn gesloten, maakt het voor ons onmogelijk om door te gaan. Daarmee nemen we ons verlies, maar kijken terug op een mooi avontuur.”

Tijd dus voor een nieuwe invulling van het pand waar ondernemers al jaren proberen een rendabele onderneming van de grond te krijgen. Leegstandsbeheerder ANNA Vastgoed & Cultuur, dat eerder al het Pesthuis in Leiden beheerde, gaat het pand in opdracht van de gemeente Leiden aan STAD verhuren. “Plekken zoals Stationsplein 11 zijn belangrijk om juist ook in de tijdelijkheid te delen met de stad en haar inwoners. Dat STAD hier nu intrekt is naar ons idee een mooie entree voor Leiden”, zegt Wendy Gieben van ANNA.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×