Lorien de Roode (links) en Wethouder Willem Joosten (rechts) tijdens de Dag van de Ondernemer. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Gemeente Leiderdorp en LOV willen ondernemers de crisis door helpen

Wethouder Willem Joosten en de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) roepen ondernemers op om aan te geven waar ze hulp bij nodig hebben. Zo hopen ze bedrijven te kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden in de coronacrisis. Eventueel wordt er een professioneel team samengesteld om ze te helpen.

“Elke ondernemer loopt tegen andere problemen aan in deze tijd”, zegt Lorien de Roode, voorzitter van de LOV. “We zijn samen met de gemeente gaan bedenken hoe we kunnen helpen. Met deze oproep hopen we erachter te komen wat we kunnen doen.”

Ondernemers krijgen financiĆ«le steun van de overheid, maar de informatievoorziening is bijvoorbeeld niet altijd even duidelijk. “Hoe lang gaat de steun door? Moeten we de subsidie terugbetalen? Dat zijn allemaal vragen waar ondernemers mee kunnen zitten”, vertelt De Roode. “Je hoort wisselende verhalen uit het dorp. De gemeente heeft samen met het LOV veel contacten. Zo kunnen we ondernemers informeren en adviseren. Eventueel wordt er een team van professionals samengesteld om hen te ondersteunen.”

Positief gestemd
Ondanks de crisis merkt De Roode dat de mentaliteit onder de Leiderdorpse ondernemers erg positief is. “Ze laten het er niet bij zitten. Ik ben altijd onder de indruk hoe bijvoorbeeld horecaondernemers blijven innoveren en zoeken naar wat wel kan in deze tijd”, aldus De Roode. “Toch horen we ook dat de reserves opraken en het niet meer te lang moet duren. De faillissementen kunnen en zullen na de coronatijd komen, wanneer leningen moeten worden terugbetaald.”

Economie Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×