Stukafest in betere tijden. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Leids festival Stukafest gaat digitaal

Het Leidse festival Stukafest gaat ook dit jaar door, maar wel online en in samenwerking met twee andere studentensteden. Op vrijdag 12 februari zetten Leiden, Zwolle en Groningen negen opkomende artiesten centraal tijdens de uitzending van Stukafest-TV en organiseren zij een digitale silent disco.

Via een livestream komt Stukafest dit jaar dus ook in de huiskamer met onder andere theater, muziek en poëzie-uitvoeringen verzorgd door acts uit Leiden, Zwolle en Groningen. Kijkers kunnen tussen de verschillende acts en steden zappen en zo hun eigen Stukafest-route uitstippelen.

Op het programma staan onder andere de band ‘De Nachtelijke Escapades’, theatergroep ‘EMMA’ en dichtgroep ‘Poëzie en bier’. ‘De Nachtelijke Escapades’ is een Leidse band bestaande uit vijf jonge muzikanten met een onmiskenbaar eigen geluid. Hun muziek is een mix van funk, jazz, hiphop en reggae gecombineerd met creatieve Nederlandstalige teksten.

‘EMMA’ maakt muziektheater- en kleinkunstvoorstellingen vanuit het perspectief van de millennial. De voorstelling draait om twee vrouwen die worstelen met keuzestress. Durven ze bepaalde keuzes te maken? En waartoe leiden deze keuzes?

‘Poëzie en bier’ is een poëziepodium vanuit de kroeg met positieve energie en bier. Dichters Onias Landveld en Rozemarijn van der West stellen woordkunst tentoon en Bram Schrijnen doet de presentatie.

Na afloop van Stukafest-TV organiseert Stukafest een digitale silent disco. Alle deelnemers krijgen hiervoor een koptelefoon thuisbezorgd waarmee zij een virtueel feestje kunnen bouwen in hun woonkamer.

Een toegangslink voor Stukafest-TV is voor een bedrag naar keuze online verkrijgbaar. Ook de toegangslink voor de Stukafest silent disco is online verkrijgbaar.

Cultuur Leiden stukafest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×