Riley LaChance in actie voor Vanderbilt in de Verenigde Staten. (Foto: PR/ZZ Leiden).

ZZ Leiden trekt Riley LaChance aan

Basketbalvereniging ZZ Leiden heeft de 24-jarige Riley LaChance naar Leiden gehaald. De 1,88 meter lange guard kwam vorig seizoen nog uit voor Okapi Aalst uit België. De Amerikaan wordt gezien als de opvolger van de afgelopen week vertrokken Carrington Love.

“Ik ben blij dat we snel hebben kunnen schakelen”, zegt coach Geert Hammink. “Riley is de speler die we zochten en nodig hebben. Ik zie ernaar uit hem zo snel mogelijk in Leiden te verwelkomen.” Vandaag bereikte ZZ Leiden een overeenkomst van LaChance. Hij zal de rest van het seizoen voor de Leidse basketbalformatie uitkomen.

Jeugdcarrière
LaChance beleefde een rijke jeugdcarrière in de Verenigde Staten, maar werd niet geselecteerd voor de NBA. In 2018 besloot hij zijn avontuur in Europa te starten bij Gliwice uit Polen. Bij Okapi beleefde de Amerikaan zijn beste seizoen met gemiddeld 16,7 punten per wedstrijd.

Leiden Sport Riley LaChance ZZ Leiden zzleiden

Meer in dossier Riley LaChance

Meer in dossier Riley LaChance


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×