Jan van der Geest met Golden Earring. (Foto: familie Van der Geest).

Zoeterwouds cafe organiseert eerbetoon aan Golden Earring

De eigenaren van Café en zalen De Meester in Zoeterwoude-Dorp roepen op tot een nationaal eerbetoon aan de Golden Earring. De band maakte vrijdag bekend per direct te stoppen omdat zanger en gitarist George Kooymans, als gevolg van de ziekte ALS, niet meer in staat is om op te treden.

De caféhouders vinden dat de Golden Earring, die in hun beginjaren de zaal achter De Meester (toen nog: Don Bosco) als oefenruimte gebruikte, niet zonder afscheid mag vertrekken. Via social media roepen zij op om op donderdag 11 maart, de verjaardag van Kooymans, om 17.15 uur de hit ‘Radar Love’ te draaien.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Winy van der Geest van cafe De Meester

“De Earring gestopt? Zomaar ineens? Zonder behoorlijk afscheid? Dat kan toch niet?”, verklaart initiatiefnemer Yvonne van der Geest de actie. “Op je pick up, met boxen in de tuin, in je eentje op je slaapkamer of keihard in de auto. Wat jij wil! Nederland draait Radar Love! Als dank aan een fantastische band en in het bijzonder als hart onder de riem voor George Kooymans.”

Dak
Ook nadat de Golden Earring internationaal bekend werd bleven de contacten met Zoeterwoude nauw. Het lukte toenmalig eigenaar Jan van der Geest in 1981 om de voltallige band opnieuw naar zijn zaal te krijgen voor een fanclubdag. Bijna 1.000 jongeren kwamen op het evenement af. Omdat het binnen veel te vol werd besloten de bandleden om vanaf het dak van de zaal handtekeningen uit te delen.


De Golden Earring repeteert in Zoeterwoude. (Foto: familie Van der Geest).

Advertentie

Cultuur Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×