Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt is dolenthousiast over de nieuwe winkel met streekproducten. (Foto's: Emile van Aelst).

Oud Poelgeest heeft nu ook landgoedwinkel

In de kelder van de zeventiende-eeuwse buitenplaats Oud Poelgeest is een landgoedwinkel geopend. Kasteel Oud Poelgeest verkoopt er steekproducten zoals boeren kasteelkaas, maar ook huisgemaakte tartelettes, carrot cake, macarons en brownies. Voor bij de borrel zijn er huisgemaakt brood, tapenade, aioli, noten en olijven. Daarnaast zijn er ook dagverse producten en gerechten uit de eigen kasteelkeuken.

Er wordt de laatste tijd veel gewandeld op het landgoed dat op de grens van Leiden en Oegstgeest ligt. Omdat aansluitend een hapje eten in het restaurant momenteel niet kan, bedacht Oud Poelgeest dit nieuwe concept. “Wie na een stevige wandeling of een lange dag werken, trek heeft in soep, quiches, ragout of lekker stoofvlees, heeft in de winkel keuze te over. Ook voor de thuislunch zijn er heerlijke gerechten en mooie kazen te vinden”, zegt directeur Jan-Willem Besselink.

“We zijn blij dat we met het openen van de landgoedwinkel in onze oude voorraadkamers bezoekers een echte kasteelbeleving kunnen geven. Bovendien helpt iedere klant met elke aankoop om dit prachtige landgoed in stand te houden. We hebben vanwege de coronamaatregelen als hotel, restaurant en evenementenlocatie zware maanden achter de rug. Dan is het fijn om bezoekers op een heel andere manier weer te verwelkomen in het kasteel.”

In de winkel kunnen klanten ook terecht voor cadeaus als een goede fles wijn, speciaalbieren, olijfolie, bijzondere chocolade, kasteelkaas of huisgemaakte jam. De ingang van de landgoedwinkel zit onder het bordes. De Landgoedwinkel Oud Poelgeest is zeven dagen per week geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Advertentie

Economie Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×