Belgisch Biercafé Olivier aan de Hooigracht is definitief gesloten. Er komt een vestiging van Loetje. (Foto's: Chris de Waard).

Belgisch Biercafé wordt biefstukkenrestaurant

Net als alle horecabedrijven is ook het Belgisch Biercafé Olivier aan de Hooigracht gesloten. Verschil met de meeste andere cafés en restaurants is dat het ook niet meer open gaat. Moederbedrijf Restaurant Company Europe (RCE) dat in Leiden ook eigenaar is van De Waag, heeft besloten Olivier te vervangen door een ander concept dat onder de vlag van RCE valt. Het gaat om een vestiging van het populaire biefstukkenrestaurant Loetje.

Dat Loetje naar deze regio wilde komen, was al langer duidelijk. Sinds 2017 was de restaurantketen bezig met een locatie langs de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Dat ging uiteindelijk niet door omdat de wijziging van het bestemmingsplan te lang duurde en ook enkele keren met succes voor de rechter werd aangevochten.

Advertentie

Economie Leiden Biefstukrestaurant Loetje

Meer in dossier Biefstukrestaurant Loetje

Meer in dossier Biefstukrestaurant Loetje


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×