Marathondirecteur Tjeerd Scheffer neemt de cheque in ontvangst. (Foto: Emile van Aelst).

Leiden Road Runners Club steunt Leiden Marathon met flinke cheque

De Leiden Marathon verkeert financieel in zwaar weer nadat het hardloopevenement in 2020 tot tweemaal toe niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. Voor de 30e editie waren al veel kosten gemaakt voor onder andere kleding voor de duizend vrijwilligers en medailles voor de deelnemers. Leiden Road Runners Club (LRRC) draagt een steentje bij aan het voortbestaan van de Leiden Marathon en overhandigde gisteren drie cheques ter waarde van 7.500 euro.

Inmiddels is er mogelijk een nieuwe datum voor de Leidse marathon: 10 oktober. Maar de officiële toestemming hiervoor moet nog komen. Vooralsnog staat de wandeleditie van de marathon op 8 mei gepland. Samen met de crowdfunding en de extra dotaties is er nu 25.000 euro binnengehaald. Daarmee is er genoeg geld binnengekomen om de editie op 10 oktober te kunnen houden.

Volgens marathondirecteur Tjeerd Scheffer is het wel van essentieel belang dat de marathon dit jaar doorgaat. Anders ontstaan er grote problemen en komt het voortbestaan van de Leiden Marathon echt in gevaar.

Advertentie

Leiden Sport Leiden Marathon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×