Start Rapenburgrace 2019. Archieffoto: Chris de Waard).

Webinar als alternatief voor gemiste Rapenburgrace

De derde editie van de Rapenburgrace kon in september niet doorgaan door de coronamaatregelen. Om toch aandacht te vragen voor het goede doel, houdt de organisatie van de ‘zwemtocht voor dwarslaesies’ komende zaterdag een gratis webinar.

De online bijeenkomst heeft als titel ‘Dwars op je pad’. In de interactieve presentatie komen het revalidatieproces, persoonlijke verhalen en dwarslaesie-onderzoeken aan bod. “Die titel is eigenlijk ontstaan vanuit het feit dat een dwarslaesie opeens op je pad komt. Dat is best wel dwars”, zegt de voorzitter van de organiserende commissie Shanti Khargi. Toen corona op het pad van de Rapenburgrace kwam wilden Khargi en haar medebestuursleden voorkomen dat er een jaar lang geen aandacht voor dwarslaesies zou zijn. Het idee voor een webinar was snel geboren.


Shanti Khargi vertelt over het Rapenburgrace webinar in Avondvermaak.

Dit jaar
De organiserende studenten hebben goede hoop dat hun evenement dit jaar wel door kan gaan. “We houden de moed erin en gaan er gewoon vanuit dat het door gaat”, vertelt Khargi, “maar voor de zekerheid werken we wel met een anderhalvemeterscenario.”

Tijdens het jaarlijkse zwemfestijn zamelen deelnemers geld in voor onderzoek naar dwarslaesies door 800 meter te zwemmen door het water van het Rapenburg. In 2019 werd ruim honderdduizend euro opgehaald voor het goede doel.

Het webinar is zaterdag 6 maart van 16.30 uur tot 18.00 uur live te volgen. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht. Inschrijven kan via de website van het evenement.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×