(Foto: Robbert Beurse).

Advies na lekkende leiding: kook kraanwater Zoeterwoude-Dorp

Inwoners van een deel van de burgemeesters- en vogelwijk in Zoeterwoude-Dorp moeten hun kraanwater de komende dagen eerst koken voor ze het drinken. Een lek in de waterleiding heeft er donderdagmiddag voor gezorgd dat er bij een groot deel van de huishoudens in de wijken uren lang geen water uit de kraan kwam.

Drinkwaterbedrijf Oasen kwam ter plaatse en repareerde het lek. Om bacteriƫn die tijdens de werkzaamheden mogelijk in het water terecht zijn gekomen geen kans te geven, geldt voorlopig een preventief kookadvies.

Donderdagmiddag viel de waterdruk rond 12.30 uur weg in een groot deel van de dorpskern van Zoeterwoude. Drinkwaterbedrijf Oasen constateerde dat er een lekkage in het leidingnet zat en kwam ter plaatse om het probleem op te lossen. Rond 17.30 uur kwam er weer water uit de kraan.

Volgens omwonenden is het lek ontstaan door graafwerkzaamheden in de Veldzichtstraat, waar momenteel tien eengezinswoningen worden gebouwd op de voormalige plek van de Westwoudschool.

Om alle inwoners te informeren over het kookadvies heeft het drinkwaterbedrijf huis-aan-huis informatiekaartjes verspreid.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×