(Foto's: Regio15).

Weer ramkraak bij modewinkel Bas de Wit

Modewinkel Bas de Wit is vannacht voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van een ramkraak. Omstreeks 4.00 uur zijn twee verdachten op de winkel aan het Vijf Meiplein ingereden met een groene Toyota Starlet.

De politie is met diverse eenheden direct gestart met een zoektocht in de omgeving. Om de verdachten op te sporen, werd ook Burgernet ingezet. Eén van hen had een groot postuur, de ander is kalend. Het tweetal zou in de beschadigde auto zijn weggereden richting de Churchillaan.

“Dit doet enorm veel met me”, vertelt de aangeslagen eigenaar Bas de Wit aan mediapartner Omroep West. De pui was nog maar net hersteld van een ramkraak in januari en nu is er voor de tweede keer in korte tijd een ravage aangericht. “De moed zakt in je schoenen. En de zin om te ondernemen ook”, vervolgt De Wit. “De nieuwe pui zat er net een week in. Bij aankomst zag ik een grote ravage. Laat me met rust!”, roept De Wit. “Je hebt geen idee wat je aanricht!”

Auto gevonden
“Die groene auto is inmiddels gevonden”, weet De Wit te vertellen. “Dat is het goede nieuws, want het was dezelfde auto als die ze vorige keer gebruikten.” De Leidse ondernemer wil ook een pluim uitdelen aan het werk van de politie. “Ze waren supersnel ter plaatse en hebben een groot deel van de buurt afgezet.” In de auto zijn diverse buitgemaakte jassen teruggevonden.

Paaltjes voor de deur
De Wit vermoedt dat de daders weten dat er dure kleding te halen valt. “Vorige keer gingen ze er met winterjassen vandoor, nu hing net de voorjaarscollectie in de winkel.” Het meest frustrerende vindt De Wit de onrust die het veroorzaakt. “Weer schade, weer je bed uit, onrust bij familie en onder medewerkers. Je wordt er niet goed van”, vertelt hij aangedaan.

Afgelopen woensdag mocht de modewinkel weer gedeeltelijk open. “Dat hadden we net aan gered, nu is het weer afwachten hoe lang het duurt.” Na de eerste ramkraak liep er al een aanvraag bij de gemeente voor paaltjes voor de deur. “Om te voorkomen dat er nog eens een ramkraak plaatsvindt”, besluit de eigenaar.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×