Eerbetoon Golden Earring bij Café De Meester in Zoeterwoude live op Sleutelstad

Donderdag is George Kooymans jarig. De oprichter van de Golden Earring wordt dan 73 jaar. Als eerbetoon aan de zieke Kooymans wordt in heel Nederland op tal van locaties, radio- en televisiezenders, zelfs twee radiostations op Curaçao, om 17.15 uur het door hem geschreven nummer ‘Radar Love’ gedraaid. Zelfs stadscarillons laten het nummer horen vanuit verschillende klokkentorens en ongetwijfeld zetten vele mensen thuis ook een lp, singletje of cd van het nummer op.

Begin februari maakte de band bekend per direct te stoppen. Zanger-gitarist Kooymans is ten gevolge van de ziekte ALS niet meer in staat om op te treden en zonder Kooymans geen Earring. De eigenaren van Café en zalen De Meester in Zoeterwoude-Dorp riepen meteen op tot een nationaal eerbetoon aan de Golden Earring. De band repeteerde in hun beginjaren in de zaal achter De Meester dat toen nog Don Bosco heette.

“De Earring gestopt? Zomaar ineens? Zonder behoorlijk afscheid? Dat kan toch niet?”, verklaarde initiatiefnemer Yvonne van der Geest de actie. “Op je pick up, met boxen in de tuin, in je eentje op je slaapkamer of keihard in de auto. Wat jij wil! Nederland draait Radar Love! Als dank aan een fantastische band en in het bijzonder als hart onder de riem voor George Kooymans.”

Radar Love in De Meester
De band had een bijzondere band met de familie Van der Geest. Vader Jan was bevriend met de bandleden die in de jaren 70 oefenden. Tijdens die sessies zorgde  Jan van der Geest voor de nodige uitsmijters. In 1981 haalde Jan de band voor een fanclubdag naar Zoeterwoude. Omdat het te druk werd deelde de Earring handtekeningen uit vanaf het dak. Die innige band zorgde ervoor dat Yvonne van der Geest de oproep deed en natuurlijk organiseert het café zelf ook een bijzonder moment. Er wordt een elf minuten durende live-uitvoering van het nummer ten gehore gebracht. Dat is rechtstreeks te volgen via Sleutelstad Radio en Televisie in het programma Nieuws071.

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×