(Foto: Reanne van Kleef).

Leidse horeca mag tot eind van het jaar grotere terrassen neerzetten

Net als vorig jaar mogen Leidse horecabedrijven tot eind december hun terrassen breder uitzetten zodra ze weer open mogen. Op die manier kunnen ze veilig open en gaat dat niet ten koste van het aantal bezoekers. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Mocht het zo zijn dat de coronamaatregelen later dit jaar vervallen, omdat voldoende mensen een vaccinnatie hebben gehad, dan mogen de grotere terrassen toch blijven. “Als compensatie voor de afgelopen periode”, zegt wethouder Yvonne van Delft. Er mogen in dat geval dus meer tafels en stoelen worden neergezet. Vanaf 5 oktober mogen de terrassen ook worden afgeschermd en worden voorzien van duurzame terrasverwarming.

Voorwaarde voor de grotere terrassen is wel dat omwonenden het ermee eens zijn. Vorig jaar leverde dat weinig problemen op omdat binnenstadbewoners massaal begrip toonden voor de moeilijke situatie waarin de café- en restauranthouders sinds de coronamaatregelen verkeren.

Advertentie

Economie Leiden Coronaterrassen in Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×