Leidse opgepakt voor drugshandel op bestelling

Een Leidse vrouw (27) en een man (26) uit Rijswijk zijn aangehouden voor de handel in verboden middelen, van harddrugs tot illegale medicijnen. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 20 maanden en 105 dagen cel tegen hen.

De twee leverden op bestelling. In een aangetroffen telefoon van de man stonden 188 whatsapp-gesprekken, waarvan de meesten gingen over het afnemen van drugs en medicijnen. Zo werden bijvoorbeeld amfetamine en GHB geleverd.

Maar ook medicijnen werden te koop aangeboden. In een groepsgesprek wordt geschreven dat de vrouw op bestelling aan vrijwel alle medicijnen kan komen. Het gaat om verschillende ‘pammetjes’, zoals oxazepam, temazepam en diazepam.

“Medicijnen zijn op zichzelf niet verboden,” zei de officier van justitie op zitting, “maar mogen alleen verkocht worden door mensen met een vergunning. De verdachten hadden geen vergunning en hun afnemers waren geen patiënten. Toch gingen de strips met pillen als warme broodjes over de toonbank.”

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de vrouw 105 dagen gevangenisstraf waarvan 60 voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur. Tegen de man – die ook nog is gepakt met een vuurwapen – eiste het OM 20 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×