De El Cid-week in 2020. (Foto: Gracia Nolten).

EL CID-week Leiden krijgt steeds meer vorm

Jaarlijks wordt voor aankomende studenten die in Leiden gaan studeren de EL CID-week georganiseerd. Deze week staat in het teken van het kennismaken met de studie, de studiegenoten en het studentenleven. De EL CID-commissie gaat over de organisatie van deze week, die er door de onzekerheid omtrent corona dit jaar anders is dan normaal. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen er namelijk geen hordes hossende studenten feestend kennismaken met de stad.

“We proberen voor de deelnemers een zo leuk en informatief mogelijke EL CID-week te organiseren. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers voorop”, zegt Mark Kenter, Commissaris Acquisitie van de EL CID-commissie, over de invulling van de week. “We hebben er ondanks de onzekerheid voor gekozen om nu alvast een statement naar buiten te brengen. We kregen namelijk veel vragen en nu weten deelnemers en vrijwilligers iets meer waar ze aan toe zijn.”

Hybride programma
De EL CID-commissie is voor de organisatie van de week onderhevig aan de coronamaatregelen die dan van kracht zijn. Omdat de week pas in augustus plaatsvindt, is er nog niet met veel zekerheid iets over te zeggen.

Zoals het er nu naar uitziet, streeft de EL CID-commissie voor de deelnemers naar een combinatie van eerst een online en vervolgens een fysieke kennismaking. Hiervoor werkt de EL CID-commissie onder andere nauw samen met Leidse onderwijsinstellingen en de gemeente Leiden. Samen met deze verschillende partijen streeft de EL CID-commissie ernaar een hybride programma te organiseren.

Onder voorbehoud vinden de online kennismakingsdagen plaats op donderdag 12 en vrijdag 13 augustus. Wanneer de coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten, vinden er fysieke kennismakingsdagen plaats tussen maandag 16 en zaterdag 21 augustus. Ook is nog niet zeker hoeveel individuele deelnemers dan ook daadwerkelijk fysiek naar Leiden kunnen komen.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich nog niet aanmelden voor de EL CID-week, maar de inschrijvingen gaan over enige tijd open. Vrijwilligers kunnen zich wel al opgeven en ook kun je solliciteren voor het EL CID-bestuur van 2022. Houd hiervoor de sociale media @elcidweek en de site in de gaten.

Advertentie

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×