Sam, David en Jesper. (Foto: Myrthe).

Stukomatch verbindt studenten in coronatijd

Het is een regenachtige vrijdagmiddag als studenten David (SSR) en Jesper (Quintus) elkaar treffen op het Rapenburg voor een coronaproof wandeling. De twee studenten hebben zich aangemeld voor de Stukomatch, een initiatief van de MASCQ-commissie, waarbij studenten van verschillende verenigingen in contact kunnen komen met elkaar. Zo ontmoeten  ze mensen buiten de eigen verenigingsbubbel om.

“Ik ben zelf wel lid geworden bij een dispuut dit jaar, maar ik vind het heel leuk om daarnaast ook nog met andere studenten in contact te komen”, vertelt David. Het behoefte aan contact wordt ook bevestigd door Jesper, die aan hem gekoppeld is voor de wandeling. “Ik had ook niet echt verwachtingen van de wandeling, maar ik hoop dat het gezellig wordt”, zegt Jesper over de tocht.

Sam Broere is Assessor Extern van de MASCQ- commissie en een van de organisatoren van de Stukomatch.”Het is ons doel om barrières tussen verenigingen af te breken. Om dat te verwezenlijken zijn we op het idee gekomen om mensen van verschillende verenigingen aan elkaar te matchen”, zegt Broere over de Stukomatch. “Het is ook zeker een succes want we hebben al meer dan zestig aanmeldingen. Er is genoeg animo.”

De Stukomatch wordt georganiseerd door de MASCQ-commissie. De MASCQ- commissie is de activiteitencommissie van de vijf grote studentenverenigingen van Leiden, Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus. De commissie bestaat uit één vertegenwoordiger per vereniging en organiseert activiteiten en evenementen voor en door de verenigingen

Eenzaamheid
De verenigingscultuur van Leiden is nog steeds volop in bloei. Ondanks corona hebben ontzettend veel studenten zich afgelopen jaar aangesloten bij een studentenvereniging. Toch merkt Broere dat het nog steeds lastig is voor studenten om in contact te komen met medestudenten, zelfs wanneer ze wel lid zijn geworden bij een vereniging. Om eenzaamheid onder studenten tegen te gaan is dan ook de Stukomatch in het leven geroepen.

Volgens Broere kan het organiseren van dit soort activiteiten, zeker op een coronaproof manier. “We drukken de studenten van te voren op het hart om goed afstand te houden en om de coronamaatregels in acht te nemen. Maar we gaan ervan uit dat de studenten op een verantwoordelijke manier hiermee omgaan.”

Match
Dat het regende mocht de pret niet drukken voor de mannen. David kwam zelfs in een korte broek. “Ik houd heel erg van vrije lucht langs mijn benen en als het regent houd ik niet van een lange natte broek.” Tijdens de wandeling hebben Jesper en David elkaar beter leren kennen. Of ze elkaar hiernsa nog een keer gaan zien, en of het dus daadwerkelijk ook een match is, moet nog blijken.

Studenten kunnen zich nog steeds opgeven voor de Stukomatch via de site van de MASCQ. Na het aanmelden wordt je zo snel mogelijk gematcht aan iemand van een andere vereniging.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×