Prof. Dr. E. De Jonge en ic-medewerker met de Walenkamp award. (Foto: CDA).

Walenkamp Award voor ic-personeel LUMC

De Walenkamp Award van het CDA Leiden is dit jaar uitgereikt aan het intensive care-personeel van het Leids Universitair Medisch Centrum. “Omdat wij grenzeloos veel respect hebben voor de artsen en verpleegkundigen op de ic’s, hebben wij er voor gekozen om de Walenkamp Award aan hen uit te reiken”, zegt CDA fractievoorzitter Joost Bleijie. “Niet als prijs maar als hart onder de riem. Als steun in de rug voor de mensen in de coronafrontlinie.”

Het personeel van de intensive care van het LUMC ontving de award voor hun inzet tijdens de coronacrisis. “Wij zijn bijzonder geraakt door de verhalen van artsen en verpleegkundigen die mensen noodgedwongen vaak alleen hebben moeten begeleiden tijdens de laatste momenten van hun leven”, licht Bleijie de keuze van dit jaar toe. “Ruimte om afscheid te nemen was er vaak niet en dus waren de artsen en de verpleegkundigen de laatste personen aan het bed.”

De Walenkamp Award is onlangs tijdens een korte samenkomst in het LUMC in ontvangst genomen door ic-arts Prof. Dr. E. De Jonge die in een kort dankwoord stilstond bij de bijzondere tijd met bijzondere omstandigheden in het ziekenhuis: “Een jaar geleden hadden we eigenlijk nooit gedacht dat we die zouden gaan meemaken. Het niet kunnen toelaten van bezoek tijdens de laatste fasen van iemands leven en het zelf begeleiden van deze mensen is ingrijpend geweest voor het personeel van de ic. We hopen dat dit niet te lang meer duurt, want het is inderdaad ingrijpend geweest.”

De Walenkamp Award is vernoemd naar voormalig wethouder Joop Wapenkamp van het CDA Leiden. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt aan personen of organisaties die zich onderscheiden door op een bijzondere manier bij te dragen aan het welzijn in Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×